Nike Metcon 3

Nike Metcon 3 - Den bedste CrossFit-sko vi har prøvet

Her går vi i detaljen med den fantastiske Nike Metcon 3

Nu er Nike Metcon 3 her. Det er ellers ikke lang tid siden, at Nike Metcon 1 blev lanceret som Nikes første dedikerede CrossFit-sko. Metcons revolutionerede måden at dyrke CrossFit på da de blev lanceret. En sko i verdensklasse der tilgodeså næsten alle behov du har som CrossFit-atlet. Læs videre og bliv klogere på om du skal opgradere dine nuværende Crossfit træningssko til et par helt nye Metcon 3.

 

Målene for Nike Metcon 3 er, at de skal:

  • Være lettere end Nike Metcon 2
  • Være endnu mere robust og slidstærk
  • Støtte dig endnu mere i dine vægtløft

 

Du kan læse mere om Nike Metcon 3s egenskaber herunder.

Sportmaster.dk

Du kan købe dine Metcon 3 hos Sportmaster - de har et stort udvalg

Få svar på dine spørgsmål om Nike Metcon 3

Hvordan er Nike Metcon 3 bedre end Nike Metcon 2?

Du skal mærke efter hvordan skoen føles for dig. Nike Metcon 3 er forbedret på mange områder, men det betyder ikke, at det er den perfekte sko for dig. Nogle af de vigtige elementer ved skoen er blandt andet, at du føler dig stabil når du lægger vægten på hælen samt at du føler skoen er fleksibel nok til, at du kan løbe i den. 

En sidste, men nævneværdig detalje er hvordan stabiliteten i skoen føles for dig når du træder frem i en lunge, eller i et split jerk. Hvis din forreste fod ikke står solidt fast uden usikkerhed i ankelleddet - så skal du lede videre.

Nike Metcon 3 skulle dog gøre op med alle ovenstående punkter. Skoen er mere fleksibel end sin foregænger og skulle være meget mere stabil. 

Hvem forhandler Nike Metcon 3?

Nike Metcon 3 er en af de mest populære sko inden for CrossFit. Derfor kan du finde den i de fleste seriøse sportsforretninger.

Hvis du vil købe over nettet, er det muligt at finde skoen på Nike.com eller hos danske Sportmaster.

Hvem bruger Nike Metcon 3?

Nike Metcon 3 bruges af nogle af verdens bedste CrossFitt-atleter. Skoen bruges bl.a. af den kvindelige topatlet Sara Sigmundsdottir samt den mandlige vinder af CrossFit Games i 2016 Mat Fraser.

Mat Fraser og Nike om indre styrke

Anmeldelse af Nike Metcon 3

Metcon 3s udseende & funktioner

Den nye Nike Metcon 3 er blevet taget godt imod af alle - selv de bedste atleter indenfor sporten. Der er ikke noget revolutionerende ved den nye Metcon, men den er en fornuftig opgradering af Metcon 2 på mange områder.

Vi dykker lidt længere ned i detaljerne omkring den populære Crossfit-sko herunder.

Overdelen af Metcon 3

Historisk set har der været mesh på overdelen af Metcon-serien - og Metcon 3 er ingen undtagelse selvom rygterne en overgang gik om flyknit på overdelen. Metcon 2 blev kritiseret meget for den ufleksible wrap der gik på tværs af skoen. Det øger stabiliteten, men på bekostning af fleksibiliteten. Det har Nike lyttet til - og i den nye Metcon 3 kan du forvente en meget mere fleksibel overdel. Der er stadig et wrap på tværs, men det er bragt til et minimum.

Det gør, at du i løb, hop, squats og wallballs kan holde en højere grad af fleksibilitet sammenlignet med Metcon 2.

Hælen er god

Hælen på den nye Metcon 3 er en fornuftig videreudvikling af de revolutionerende tiltag på Metcon 2. Hælstykket der kom på Metcon 2 er reduceret en smule på Metcon 3 så det ikke påvirker andre dele af din træning - selvom de blev meget rost for deres egenskaber i hand stand push ups.

En funktion som mange har rost hælstykket for er dets evne til at stabilisere dig nemt og hurtigt i f.eks. snatch hvis du har en tendens til at få overført vægten til dine hæle hurtigt. Dette var ellers ikke meningen fra Nikes side, men en fin bonus til skoen.

 

Nike Metcon 3

Nike Metcon 3s ydeevne

Metcon 3 er en stabil og professionel CrossFit-sko.

Den er på mange punkter forbedret fra Metcon 2 og det giver dig en meget bedre fornemmelse mens du træner. Men hvis du spørger: "Hvor meget kan jeg forvente der sker med min træning på grund af denne sko?" - så er svaret, ikke meget, hvis du i forvejen har Metcon 2.

Skoen giver dig generelt meget mere behagelig bevægelse i en række øvelser, men performance-mæssigt er der ingen redningskrans gemt i Metcon 3. Du kan ikke squatte mere, dødløfte mere eller cleane mere fordi du bytter dine nuværende sko ud.

Metcon 3 holder dog rigtigt godt gennem mange træninger - uden at hælen flosser, eller at ankelstabiliteten bliver ringere. Det er et kæmpe plus ved skoen modsat f.eks. Metcon 1 der blev en sløj sko efter kun få måneder.

Så står du overfor, at købe din første dedikerede CrossFit-sko kan du forvente en meget bedre træningsfornemmelse - og stabilitet i de tunge løft.

Har du derimod i forvejen nogle gode CrossFit-sko kan du forvente, at nogle ting bliver mere komfortable, men ikke nogen kvantespring fra tidligere modeller - heller ikke sammenlignet med de seneste Reebok CrossFit Nano-modeller.

Sådan skiller Nike Metcon 3 sig ud

Så herunder finder du de ting der gør Nike Metcon 3 til en stærk CrossFit-sko.

  • Overdelen af skoen er forbedret betragteligt - det var også et af Metcon 2s absolutte svagheder.
  • Skoen kræver meget lille grad af tilvænning da den i forvejen er meget fleksibel.
  • Sålen er den samme velkendte sål fra både Metcon 1 og Metcon 2.
  • Hælstykket er forbedret fra Metcon 2.
  • Tweaks og forbedringer i skoens ydre design gør den mere komfortabel

Køb Nike Metcon 3 hos Sportmaster.dk

Sportmaster har det største udvalg og giver dig mulighed for, at tilkøbe en masse ekstraudstyr.

Konklusion

Metcon 3 blev rigtig godt taget imod. Vi har allerede set skoen blive brugt af mange topatleter i CrossFit Open 2017. Skoen er enormt driftssikker og stabil i de tunge løft - som stadig udgør en større del af CrossFit. Materialerne er tidssvarende for 2017 og det betyder, at du højst sandsynligt har skiftet skoen ud længe før, at den er slidt op. Det betyder, at du kan koncentrere dig om at give den alt hvad du har i din træning - uden at bekymre dig for, om skoen går i stykker.

Nike Metcon 3 løser også nogle af de problemer der var med Metcon 2 - og som også har været problemet med flere af Reeboks Nano-modeller, nemlig fleksibilitet på oversiden af skoen. Metcon 2 var en katastrofe for os der løber meget i vores træningssko. Det har Metcon 3 rettet op på - og nu kan du få alle de gode ting fra Metcon 2, men også være i stand til at løbe.

Hvis du er ved at forberede dig på at skifte dine tidligere sko ud med et par nye Crossfit-sko så er Metcon 3 et rigtig fint bud på en god sko. Valget bør være mellem Metcon 3 eller Nano 7. Om du får mest ud af den ene eller anden sko kommer meget an på din fods pasform.

 

Forhandlere af Nike Metcon 3

  • Reebok
  • Zalando